Військовослужбовцям можуть дозволити відпустку під час війни без пояснення причин: є обмеження

20:20, 26 листопада 2022
Пропонується дозволити під час дії воєнного стану відпустки військовослужбовців без пояснення причин за умови одночасної відсутності не більше 30% військових підрозділу.
Військовослужбовцям можуть дозволити відпустку під час війни без пояснення причин: є обмеження
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони рекомендує Верховній Раді ухвалити у другому читанні та в цілому законопроєкт №8081 про внесення зміни до пункту 18 статті 10-1 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" щодо надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану.

Законопроєктом пропонується викласти пункт 18 статті 10-1 Закону  "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" щодо надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану у такій редакції: “В особливий період під час дії воєнного стану військовослужбовцям можуть надаватися частина щорічної основної відпустки, за умови одночасної відсутності не більше 30 відсотків загальної чисельності військовослужбовців певної категорії відповідного підрозділу, а також відпустка за сімейними обставинами та з інших поважних причин із збереженням грошового забезпечення”.

Зазначені відпустки надаються тривалістю не більш як 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець.

Чинне законодавство передбачає, що військовослужбовці під час воєнного стану мають право на відпустки лише з поважних причин.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт, яким пропонується надати право двічі під час війни достроково присвоювати військові звання військовим.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Telegram канал Sud.ua
Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва