Рада запровадила штраф за цькування на робочому місці

11:13, 2 грудня 2022
Згідно з ухваленим законом штраф за мобінг становитиме від 50 до 400 неоподаткованих мінімумів доходів громадян в залежності від категорії порушника та кількості порушень.
Рада запровадила штраф за цькування на робочому місці
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №5749 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо протидії порушенню прав у сфері праці та запровадила штраф за мобінг на робочому місці. За відповідне рішення проголосували 290 народних депутатів.

Законопроєктом пропонується доповнити Кодекс про адміністративні правопорушення новою статтею 173-5 “Мобінг(цькування) працівника” та визначити, що: вчинення мобінгу(цькування) працівника тягне за собою накладення штрафу на громадян від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двадцяти до тридцяти годин, і накладення штрафу на фізичних осіб - підприємців, які використовують найману працю, посадових осіб - від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин.

За повторне правопорушення вчинене протягом року або за цькування працівника групою осіб, згідно з законом будуть штрафувати на суму від від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або відправляти на громадські роботи на строк від тридцяти до п’ятдесяти годин.

Фізичні особи підприємці, які використовують найману працю, посадових осіб за рецидив мобінгу будуть штрафувати на суму від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або відправляти на громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин.

Змінами до статті 255 Кодексу про адмінправопорушення встановлено, що протоколи про вчинення мобінгу буде складати Держпраці.

Як повідомляла “Судово-юридична газета”, у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким пропонується звільняти працівників атомних станцій, Нафтогазу, НСТУ та інший стратегічних підприємств за підтримку країни-агресора.

Автор Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду