Верховна Рада проголосувала за ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва

13:27, 13 грудня 2022
Парламент ухвалив закон про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду.
Верховна Рада проголосувала за ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада 13 грудня 2022 року проголосувала в цілому закон про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду (законопроект №5369). Як повідомляють депутати, 310 голосів – «за».

Нагадаємо, 12 грудня 2022 року 9 голосами членів Комітету Верховної Ради з питань правової політики його було рекомендовано до ухвалення в цілому.

«У разі його прийняття як Закону доручити Комітету разом з Головним юридичним управлінням Апарату Верховної Ради України здійснити редакційне та техніко-юридичне доопрацювання його тексту», - йдеться у рішенні Комітету.

Нагадаємо, що законопроект було подано Президентом України як невідкладний ще до війни, 13 квітня 2021 року.

Законопроектом пропонується:

- ліквідувати Окружний адміністративний суд міста Києва;

- утворити Київський міський окружний адміністративний суд із місцезнаходженням у місті Києві та визначити, що територіальна юрисдикція Київського міського окружного адміністративного суду поширюється на місто Київ;

- установити, що з дня набрання чинності Законом Окружний адміністративний суд міста Києва припиняє здійснення правосуддя, а розгляд і вирішення адміністративних справ, підсудних цьому суду, до початку роботи Київського міського окружного адміністративного суду здійснюватиметься Київським окружним адміністративним судом.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду