Стало відомо, як тимчасово блокуватимуть сайти за рішенням Нацради

11:21, 16 грудня 2022
Верховна Рада ухвалила закон «Про медіа», який, серед іншого передбачає тимчасову заборону поширення онлайн-медіа за рішенням Національної ради з питань телебачення та радіомовлення та визначає процедуру тимчасового блокування такого ресурсу.
Стало відомо, як тимчасово блокуватимуть сайти за рішенням Нацради
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Провайдери зобов’язані упродовж трьох робочих днів з дня отримання рішення Нацради з питань телебачення та радіомовлення стосовно тимчасової заборони поширення онлайн-медіа обмежити доступ до відповідного сайту на території України. Це передбачено ухваленим парламентом законопроєктом №2693-д «Про медіа», який підписав Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук

Законом доповнено закон «Про електронні комунікації» новою статтею 115-1 такого змісту: «Регуляторний орган(Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сфері електронних комунікацій) упродовж трьох робочих днів з дня отримання повідомлення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про тимчасову заборону поширення онлайн-медіа, заборону поширення онлайн-медіа у порядку, передбаченому Законом України «Про медіа», інформує постачальників електронних комунікаційних послуг через електронну регуляторну платформу про обов’язок обмеження доступу до веб- сайтів, визначених у повідомленні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення»

Передбачається, що провайдери мають заблокувати доступ до сайту, діяльність якого обмежила Нацрада протягом трьох днів з дня інформування їх профільним регулятором про обмеження, які застосовані щодо сайту.

При цьому провайдери не несуть відповідальності за наслідки обмеження доступу до веб-сайтів, що здійснюється відповідно до цієї статті.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада ухвалила законопроєкт «Про медіа», яким, серед іншого, передбачається тимчасове блокування сайтів без рішення суду.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду