Депутати планують заборонити примусово стягувати борги з наступника «Енергоатома»

12:02, 19 грудня 2022
Законопроєктом пропонується внести зміни до закону «Про виконавче провадження» та заборонити примусове стягнення боргів наступника ДП «Енергоатом».
Депутати планують заборонити примусово стягувати борги з наступника «Енергоатома»
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Верховній Раді готують до ухвалення у другому читанні та в цілому законопроєкт №8067 про акціонерне товариство “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом”, яким, серед іншого, пропонується заборонити стягувати борги з наступника держпідприємства “Енергоатом” на час дії воєнного стану.

Законопроєктом визначається процедура перетворення державного підприємства “Енергоатом” та акціонерне товариство “Енергоатом” та встановлюється заборона на час воєнного стану на примусове стягнення боргів майбутнього акціонерного.

Для встановлення мораторію на примусове стягнення боргів пропонується доповнити перехідні положення закону “Про виконавче провадження” новим пунктом 10-4 такого замісту: “Тимчасово, на період дії воєнного стану в Україні зупиняється вчинення виконавчих дій та заходів примусового виконання рішень (у тому числі накладення арешту на майно та кошти), боржником за якими є державне підприємство Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” та акціонерне товариство Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом”, утворене шляхом перетворення цього підприємства".

Як повідомляла “Судово-юридична газета”, у серпні Кабінет міністрів вніс до парламенту законопроєкт, який передбачає корпоратизацію “Енергоатома”.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва