Стартує конкурсний відбір кандидатур на посади суддів КСУ за квотою Ради

15:56, 20 січня 2023
Комітет оголосив про початок конкурсного відбору кандидатур на посади суддів КСУ.
Стартує конкурсний відбір кандидатур на посади суддів КСУ за квотою Ради
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

20 січня Комітет Верховної Ради з питань правової політики погодив оголошення конкурсного відбору кандидатур на 3 вакантні посади суддів Конституційного Суду України за квотою парламенту. Найближчим часом оголошення з'явиться на сайті Верховної Ради. Про це повідомили члени Комітету.

Також 20 січня на засіданні Комітету Верховної Ради з питань правової політики заслухали 4-х кандидатів у члени Дорадчої групи експертів, які відбиратимуть суддів Конституційного Суду, за квотою Верховної Ради України. Це:

Шишкін Віктор Іванович – суддя Конституційного Суду України у відставці (суддя КСУ у 2006-2015 роках, у 1991–1993 роках – Генеральний прокурор України)

Сущенко Володимир Миколайович – український науковець, юрист

Онищенко Наталія Миколаївна – завідувач відділу теорії держави і права Інституту держави і права ім. В. М. Корецького НАН України, доктор юридичних наук

Грамацький Ернест Мірчевич – викладач та доцент кафедри цивільного права Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

З цих 4 осіб Верховна Рада має обрати одного представника до Дорадчої групи.

Разом з тим, як раніше писала «Судово-юридична газета», не можна виключати, що якщо українська влада не змінить редакцію Закону «Про Конституційний Суд» у частині визначення складу Дорадчої групи експертів, то міжнародні організації просто не будуть делегувати у її склад своїх представників, що зробить роботу Дорадчої групи неможливою.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва