На початку року у Верховному Суді перестали платити премії апарату – Верховний Суд

08:39, 3 лютого 2023
Премії можуть «повернутись» у квітні-травні.
На початку року у Верховному Суді перестали платити премії апарату – Верховний Суд
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховний Суд повідомив про погіршення свого фінансового становища на початку 2023 року.

Як зазначила на засіданні Робочої групи з питань забезпечення належного фінансування судової влади 30 січня керівник апарату Верховного Суду Ольга Булка, на початку 2023 року працівникам апарату ВС перестали виплачуватись надбавки (зокрема, за інтенсивність праці) та премії.

«Заробітна плата працівникам апарату нараховується, однак стимулюючих виплат – надбавок та премій немає взагалі. Хоча премії на цей рік у нас були передбачені в розмірі 20% від посадового окладу», - розповіла Ольга Булка.

За словами керівника апарату ВС, працівники апарату Суду не отримали надбавки та премії лише вдруге за всю історію діяльності Верховного Суду (тобто, з грудня 2017 року).

«Перший раз таке сталося у перший місяць вторгнення РФ у 2022 році, коли виникли певні організаційні проблеми», - розповіла Ольга Булка.

За прогнозами Ольги Булки, ситуація з преміями у Верховному Суді покращиться лише у квітні-травні 2023 року.  

Також, Ольга Булка зазначила, що хоча Верховний Суд, згідно з рішенням грудневого Пленуму ВС, зараз проводить скорочення апарату Суду, втім, таке скорочення швидко не відбувається з огляду на необхідність дотримання певних процедур та вимог трудового законодавства.

«Зараз заробітна плата сплачується як працівникам, які будуть звільнені, так і працівникам, що залишаться працювати. Це не дозволяє зробити перерозподіл коштів», - розповіла Ольга Булка.

Нагадаємо, що згідно з рішенням Пленуму ВС, кількість працівників апарату Суду повинна скоротитись з 1 565 «штатних одиниць» до 1 235 працівників, тобто на 20%.

Автор: В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду