Рада планує заборонити депутатам-блогерам вести онлайн-трансляції пленарних засідань

14:35, 23 лютого 2023
Спікер парламенту та група депутатів пропонують колегам розповідати про пленарне засідання не раніше ніж за годину після закриття засідання.
Рада планує заборонити депутатам-блогерам вести онлайн-трансляції пленарних засідань
Джерело фото: Shutterstock
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт №9005 авторства голови Верховної Ради Руслана Стефанчука та групи парламентарів про внесення змін до деяких законів України щодо заборони поширення інформації про пленарне засідання Верховної Ради України під час дії воєнного стану, яким пропонується заборонити депутатам вести онлайн-трансляції пленарних засідань під час воєнного стану. За відповідне рішення проголосували 234 народних депутати. 

Законопроєктом пропонується внести зміни до закони про статус народного депутата та Регламент Верховної Ради та заборонити парламентарям під час дії воєнного стану в Україні народному депутату забороняється поширювати в будь-який спосіб інформацію про час, місце, перебіг і результати проведення (продовження) пленарного засідання раніше ніж через одну годину після закриття цього пленарного засідання або оголошення перерви у триваючому пленарному засіданні.

В разі якщо депутати  будуть робити селфі в Раді чи в онлайн-режимі транслювати пленарні засідання Верховна Рада без обговорення може прийняти рішення про позбавлення народного депутата права брати участь у пленарних засіданнях або триваючому пленарному засіданні на строк до п’яти днів таких (такого) засідань.

За ці дні такому народному депутату не виплачується заробітна плата та не здійснюються виплати, пов’язані з виконанням депутатських повноважень відповідно до закону.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», нардепа Гео Лероса відсторонили від роботи у парламенті щонайменше до осені 2023 року.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду