Депутатка від «Слуги народу» Колісник не з’явилася на суд через відрядження: справу проти неї, ймовірно, закриють

10:52, 3 березня 2023
Народний депутат від фракції «Слуга народу» Анна Колісник не з’явилася на засідання Вищого антикорупційного суду у справі щодо недекларування двох квартир. Суд відклав розгляд справи на 16 березня, а 17 березня, за даними прокурора, спливає строк притягнення Колісник до кримінальної відповідальності.
Депутатка від «Слуги народу» Колісник не з’явилася на суд через відрядження: справу проти неї, ймовірно, закриють
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Обвинувачена у недекларуванні народний депутат від фракції «Слуга народу» Анна Колісник не з’явилася на судове засідання Вищого антикорупційного суду у справі щодо недекларування квартир через відрядження. Кримінальне провадження стосовно парламентаря, ймовірно, буде закрито у зв’язку з настанням строку давності. 

На початку сьогоднішнього засідання головуюча суддя Ольга Саландяк зачитала клопотання Колісник, в якому вона просила відкласти судове засідання.

«У клопотанні вона повідомляє суд, що існує розпорядження першого заступника голови Верховної Ради Корнієнка про відрядження делегації Верховної Ради до Словацької республіки. Термін відрядження з 26 лютого до 2 березня. Однак об’єктивно вона не може прибути до суду 3 березня через вимоги комендантської години. Вийти на конференц-зв’язок також не є можливим», - зазначила головуюча суддя.

У свою чергу прокурор надала документ з апарату Верховної Ради, згідно з яким, відрядження на 3 березня не оформлялося. Вона також зазначила, що 17 березня спливає строк притягнення Колісник до кримінальної відповідальності і тому закликала суд безперервно розглядати справу.

Зі свого боку головуюча суддя Ольга Саландяк зауважила, що у колегії суддів близько 7 справ аналогічної категорії і суд не бачить підстав для виокремлення справи

Врешті суд відклав судове засідання до 16 березня.

14 жовтня 2022 року НАБУ і САП повідомили нардепці Колісник про підозру у недостовірному декларуванні. За версією слідства, народна обраниця не внесла до декларації особи, уповноваженої на виконання функції держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік відомості про оренду (володіння) двох квартир у Києві, частки у нежитловому приміщенні у Харкові та автівки. Сукупна вартість цього майна, яке мала, але не відобразила в декларації нардепка, перевищує 4,4 млн грн.

Раніше про знайдені  невідповідності повідомляло Національне агентство з питань протидії корупції. У висновку відомства йшлося, що Колісник не зазначила в декларації нежитлове приміщення у Харкові, яке їй належить на 25%. Також декларант не записала інформацію про те, що користується квартирою у Києві вартістю 1,6 млн. грн, сказавши НАЗК, що «забула» це зробити, бо на момент декларації вже тривалий час не використовувала це житло.

Окрім цього, народний депутат не задекларувала мотоцикл Honda 2014 року випуску, який вона купила в 2017 році.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», напередодні мер Полтави Олександр Мамай уклав угоду зі слідством про визнання винуватості. Згідно з нею він має перерахувати 2 мільйони гривень на дрони для Збройних сил України.

Автор: Яросав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Сьогодні день народження святкують
  • Михайло Спірідонов
    Михайло Спірідонов
    голова Харківського окружного адміністративного суду
  • Олена Фонова
    Олена Фонова
    суддя Господарського суду Луганської області