ВАКС відмовився штрафувати підозрюваного у недекларуванні вілли в Іспанії нардепа Артура Герасимова

15:41, 17 березня 2023
Вищий антикорупційний суд відмовив у задоволенні клопотання прокурора САП про накладення грошового стягнення на нардепа Артура Герасимова.
ВАКС відмовився штрафувати підозрюваного у недекларуванні вілли в Іспанії нардепа Артура Герасимова
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вищий антикорупційний суд відмовився штрафувати підозрюваного у недекларуванні вілли народного депутата з фракції «Європейська солідарність» Артура Герасимова через неявки до суду. Відповідне рішення оголосила головуюча суддя Оксана Олійник.

Суд не задовольнив клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яка наполягала на накладені грошового стягнення на парламентаря через систематичну неявку на судові засіданні

«Розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання прокурора про накладення грошового стягнення на Герасимова Артура Володимировича грошового стягнення постановив відмовити у задоволенні клопотання», - оголосила суддя

На  початку сьогоднішнього засідання Герасимов був присутній  у режимі відеоконференції. Однак не встигли учасники судового розгляду перейти до розгляду справи по суті як зв’язок з Герасимовим зник. За словами захисника депутата Євгенії Тонконожко це сталося через технічні проблеми на стороні суду.

Зі свого боку прокурор зауважила, що парламентар вже двічі не з’явився на судове засідання без поважних причин. «Він погодився на виїзд у відрядження, знаючи про дати судових засідань», - пояснила прокурор. У свою чергу, захисник Герасимова зауважила, що нардеп не знав завчасно про дати судових засідань.

Врешті суд відмовив у задоволенні клопотання прокурора та переніс судове засідання на 27 березня. Слід зазначити, що строк давності притягнення депутата до кримінальної відповідальності спливає 7 квітня. Отже справу ймовірно буде закрито

Як повідомляла «Судово-юридична газета» Герасимова підозрюють у недекларуванні вілли в Іспанії. За версією слідства, депутат не задекларував двоповерхове житло дуплексного типу та паркомісце в провінції Аліканте (Іспанія) вартістю понад 227 тис. євро, а також 1,6 тис. дол. США на рахунках в українських банках.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Валентин Томилко
    Валентин Томилко
    суддя Полтавського апеляційного суду
  • Ольга Ніколаєва
    Ольга Ніколаєва
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Наталія Стахова
    Наталія Стахова
    суддя Луганського апеляційного суду