Територіальна підсудність Херсонського апеляційного суду та деяких районних судів Херсонської області поки що відновлена не буде

16:46, 30 березня 2023
Відновлення правосуддя в Херсоні та в частині Херсонської області можливе не раніше 1 травня.
Територіальна підсудність Херсонського апеляційного суду та деяких районних судів Херсонської області поки що відновлена не буде
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вища рада правосуддя 30 березня 2023 року вже втретє відтермінувала строки відновлення територіальної підсудності судових справ судів, що розташовані на Правобережній частині Херсонської області.

Мова йде про Херсонський апеляційний суд, а також Білозерський, Великоолександрівський, Нововоронцовський районні суди Херсонської області.

Відновлення  територіальної підсудності зазначених судів тепер можливе не раніше 1 травня 2023 року.

Відповідне відтермінування, як і раніше, було здійснене Вищою радою правосуддя з огляду на складну ситуацію з безпекою у населених пунктах, в яких розташовані зазначені суди.

Нагадаємо, 10 січня 2023 року голова Верховного Суду Всеволод Князєв видав розпорядження про відновлення територіальної підсудності судових справ у вказаних судах з 1 лютого 2023 року.

Втім, відновлення роботи судів у зазначений термін викликало зауваження у самих судів. Зокрема, суди повідомили, що зазначені населені пункти знаходяться в межах досяжності артилерії РФ, до того ж в судах немає бомбосховищ чи укриттів.

У підсумку, Вища рада правосуддя вирішила відтермінувати  відновлення територіальної підсудності судових справ судів, що розташовані на Правобережній частині Херсонської області спочатку до 1 березня, а потім до 1 квітня 2023 року.

Відтак, Одеський апеляційний суд, Київський, Малиновський, Приморський, Суворовський районні суди міста Одеси, Біляївський, Комінтернівський районні суди Одеської області, Теплодарський міський суд Одеської області поки що продовжать розгляд переданих їм раніше справ.

Автор: В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд