Раді пропонують запровадити штраф за проїзд на дахах трамваїв

07:47, 13 квітня 2023
Профільний парламентський комітету рекомендує депутатам підтримати за основу законопроєкт про підвищення розміру штрафів за порушення правил користування громадським транспортом.
Раді пропонують запровадити штраф за проїзд на дахах трамваїв
Зображення: freepik.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендує депутатам ухвалити у першому читанні законопроєкт №6164 про внесення змін до кодексу України про адміністративні правопорушення щодо порушення правил перевезення у міському електричному транспорті, яким пропонується підвищити розмір штрафів за пошкодження обладнання громадського транспорту.

Законопроєктом пропонується внести зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення та встановити, що Пошкодження внутрішнього обладнання та стекол автобусів, маршрутних таксі, тролейбусів, трамваїв та вагонів метрополітену - тягне за собою накладення штрафу у розмірі від двадцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян(наразі 1-3 неоподаткованих мінімуми). 

Викидання сміття та інших предметів з вікон і дверей автобусів, маршрутних таксі, тролейбусів або трамваїв, а так само засмічення станцій та вагонів метрополітену, - тягне за собою попередження або накладення штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян(Наразі жодної відповідальності за засмічення вагонів метрополітену та станцій не передбачено).

Крім цього пропонується запровадити штраф за проїзд на дахах вагонів, міжвагонних з'єднаннях та інших виступаючих зовні частинах тролейбусів, трамвайних вагонів або вагонів метрополітену  у розмірі від 20 до 40 неоподаткованих мінімумів доходів громадян та підвищити штраф за понаднормовий багаж у потязі до 10-15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, яким пропонується посилити кримінальну відповідальність за викрадення і здачу елементів залізничної інфраструктури як металобрухт.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва