Раді пропонують повернути нульове розмитнення авто: є обмеження

13:57, 18 квітня 2023
У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, яким передбачається повернути нульове розмитнення для фізичних та юридичних осіб, машини, яких вкрадено чи знищено через агресію РФ за умови надання підтвердних документів.
Раді пропонують повернути нульове розмитнення авто: є обмеження
Джерело фото: tvoemisto.tv
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Народний депутат з фракції «Слуга народу» Сергій Гривко зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №9209 Про внесення змін до підрозділу 10 розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо надання податкових пільг особам, яким внаслідок збройної агресії російської федерації та бойових дій на території України було завдано шкоду у вигляді викрадення чи знищення транспортних засобів.

Законопроєктом пропонується доповнити перехідні положення Податкового кодексу новим пунктом та зазначити, що фізичні та юридичні особи, авто яких в період дії воєнного стану було знищено чи вкрадено через агресію РФ мають право на пільгове ввезення автівок у кількості, яка не перевищує кількості вкрадених\знищених авто за умови надання підтвердних документів.

Зокрема підтвердженням викрадення автівки слугуватиме витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань у кримінальному провадженні, розпочатому на підставі заяви власника про викрадення транспортного засобу.

При цьому зазначену заяву автовласник має подати не пізніше спливу одного місяця з моменту припинення бойових дій на відповідній території

Підтвердити знищення автівки через агресію РФ можна буде за допомогою витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань у кримінальному провадженні, розпочатому на підставі заяви власника про пошкодження транспортного засобу, яка була подана власником не пізніше спливу одного місяця з моменту припинення бойових дій на відповідній території, а також звіту, акту чи висновку про оцінку, виконаний оцінювачем або експертом відповідно до законодавства, яким встановлено, що транспортний засіб не підлягає відновленню.

Жодних компенсаторів автор законопроєкту не пропонує.

Як відомо, нульове розмитнення авто в Україні було скасовано ще минулого року. Зазначена пільгу було передбачено ухваленим парламентом змінами до податкового кодексу, однак опоненти зазначених змін наголошували на великих втратах бюджету, а також використанням пільги для ввезення люксових авто.

Автор Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Telegram канал Sud.ua
Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді