Підписання закону про повернення доплат 30 тисяч військовим і обмеження зарплат чиновників заблоковане на невизначений час

17:45, 2 травня 2023
Ні за, ні проти: постанова про скасування голосування за закон щодо доплат 30 тисяч військовим у тилу і обмеження зарплат чиновників залишиться у «підвішеному» стані, адже Верховна Рада так і не змогла визначитися.
Підписання закону про повернення доплат 30 тисяч військовим і обмеження зарплат чиновників заблоковане на невизначений час
Джерело фото: rada.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

2 травня Верховна Рада вирішила не вносити до порядку денного проект постанови народного депутата Володимира Цабаля8312-П про скасування голосування за законопроект, який передбачає повернення доплати у 30 тисяч грн військовослужбовцям, поліцейським та рятувальникам, які не знаходяться безпосередньо в зоні бойових дій.

Нагадаємо, що прийнятий закон, голосування за який пан Цабаль запропонував скасувати, передбачає і відповідні обмеження зарплат у 67 тисяч грн для міністрів, депутатів та чиновників, а також членів Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфкомісії суддів України.

Лише 99 депутатів проголосували за те, щоб її розглянути, та визначитися із тим, підписувати спікеру Ради Руслану Стефанчуку ухвалений 10 квітня закон, або ні.

Отже, доля поправки про доплату у 30 тисяч грн залишиться поки невизначеною.

Зазначимо, що 2 травня глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив, що питання щодо доплати у 30 тисяч військовим, поліції та рятувальникам і, відповідно, обмеження зарплат чиновників і депутатів у 67 тисяч грн, відкладається.

За його словами, відповідний лист до Верховної Ради підписали міністр оборони Олексій Резніков, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний, начальник Генерального Штабу ЗСУ Сергій Шаптала, голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко, командувач Нацгвардії Юрій Лебідь і голова СБУ Василь Малюк.

«Автори листа пропонують надалі розробляти нормативну базу щодо оплати праці захисників більш диференційовано і головне – із залученням командування та представників сектора нацбезпеки й оборони.

У зв’язку з цим вони звернулися до Верховної Ради з проханням відкласти розгляд проекту постанови № 8312-П. Натомість – зібрати робочу групу з представників Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Генерального штабу ЗСУ і до кінця травня спільно розробити законопроект, який урегулює питання оплати праці захисників», - заявив Арахамія.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у МВФ забракували законопроект про повернення 30 тисяч доплат військовим, поліцейським та рятувальникам.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України