Довіреності, викладені без застосування спеціальних нотаріальних бланків на білому аркуші, будуть додатково підтверджувати: Кабмін вніс зміни

13:49, 10 травня 2023
Заінтересована особа буде звертатися з відповідною копією до нотаріуса, який зобов’язаний протягом 2 робочих днів видати довідку про підтвердження або спростування посвідчення ним такої довіреності.
Довіреності, викладені без застосування спеціальних нотаріальних бланків на білому аркуші, будуть додатково підтверджувати: Кабмін вніс зміни
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

9 травня Кабмін вніс зміни до низки постанов щодо діяльності нотаріату та держреєстрації.

Зокрема внесено зміни до постанови КМУ від 28.02.2022 №164 «Деякі питання нотаріату в умовах воєнного стану», якими передбачено регламентацію перевірки дійсності довіреності, оформленої без використання спеціальних бланків нотаріальних документів.

Наразі нотаріальна спільнота чекає на публікацію відповідних змін.

Втім, як повідомив член Комітету ВР з питань правової політики, депутат від «Слуги народу» Ігор Фріс, змінами до постанови 164 зокрема передбачено відновлення того механізму, який діяв до введення воєнного стану, відповідно до якого документ оформлявся із застосуванням спеціальних бланків нотаріальних документів.

Разом з тим, додається можливість перевірки дійсності довіреності, яка раніше була викладена на білому аркуші паперу.

Так, для перевірки дійсності довіреності, яка була викладена без застосування спецбланків на білому аркуші, заінтересована особа звертається з відповідною копією до нотаріуса, який зобов’язаний протягом 2 робочих днів видати довідку про підтвердження або спростування посвідчення ним такої довіреності.

Також Уряд вніс зміни, якими

  • повертається загальний строк 6 місяців для прийняття спадщини;
  • прибирається термін в 1 місяць який необхідно чекати для продажу або реєстрації щойно набутої нерухомості;
  • вирішується питання роботи реєстрів на територіях активних бойових дій.

 Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді