Кабмін заборонив автосалонам примушувати власників машин реєструвати авто через них

14:05, 10 травня 2023
Згідно з рішенням уряду автосалони мають право здійснювати держреєстрацію авто своїх клієнтів лише на підставі заяв.
Кабмін заборонив автосалонам примушувати власників машин реєструвати авто через них
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет міністрів заборонив автосалонам примушувати власників машин реєструвати авто через них. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №437 від 2 травня.

Згідно з документом, автосалон може реєструвати нову машину клієнта лище за його згодою та на підставі написаної заяви, яка написана від імені покупця автівки.

“За бажанням власника державна реєстрація нового транспортного засобу може проводитися продавцем цього транспортного засобу (суб’єктом господарювання) на підставі заяви, поданої від імені власника, відповідно до договору купівлі-продажу із зазначенням умов на вчинення таких дій, із доданими до неї документами, необхідними для державної реєстрації нового транспортного засобу та довіреністю на вчинення таких дій, яка формується засобами Єдиного державного реєстру транспортних засобів та підписується власником в електронній або паперовій формі”,- зазначаэться у документі.

Чинне законодавство дозволяє новим власникам машин реєструвати їх як особисто так і уповноважуючи на це автосалони. Однак автосалони часом примушують власників, особливо кредитних авто реєструвати машину замість власника і,  звісно, оцінюють свої послуги не у 5 копійок.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», стало відомо, що потрібно українцям для отримання міжнародного посвідчення водія.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду