Депутати хочуть штрафувати за продаж в магазинах Duty free більше 2 пачок цигарок в одні руки: скільки заплатить порушник

14:04, 23 травня 2023
У парламенті зареєстровано законопроєкт, яким пропонується штрафувати посадових осіб магазинів безмитної торгівлі на 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян за продаж в одні руки більше 2 пачок цигарок під час воєнного стану.
Депутати хочуть штрафувати за продаж в магазинах Duty free більше 2 пачок цигарок в одні руки: скільки заплатить порушник
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Група народних депутатів з фракції «Слуга народу» та опозиції, серед яких голова комітету з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев та його перший заступник Ярослав Железняк, зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №9315 про внесення змін до Митного кодексу України та інших законів України щодо протидії незаконному обігу тютюнових виробів, яким пропонується штрафувати магазини Duty free за продаж більше 2 пачок цигарок в одні руки під час воєнного стану.

Законопроєктом пропонується внести зміни до митного кодексу та дозволити на час воєнного стану продаж в магазинах Duty free не більше 2 пачок цигарок на один чек або 50 грамів тютюну

Якщо ж магазини будуть продавати більше ніж 2 пачки цигарок в одні руки, то передбачений штраф у 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Стягнення буде накладатися на посадову особу магазину.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про заборону сигарет з капсулою, IQOS та GLO. Документом хочуть заборонити оптову та роздрібну торгівлю та імпорт таких цигарок на території України.

Автор: Ярослав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду