Всеволод Князєв розповів про умови свого утримання в СІЗО

08:21, 1 червня 2023
Ексголова Верховного Суду утримується у звичайній камері СІЗО, оскільки на платну камеру не вистачає коштів.
Всеволод Князєв розповів про умови свого утримання в СІЗО
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Колишній голова Верховного Суду Всеволод Князєв розповів «Судово-юридичній газеті» про умови свого утримання у столичному слідчому ізоляторі.

«Які можуть будуть умови в тюрмі? Камера у мене звичайна, розрахована на утримання чотирьох осіб. Разом зі мною утримаються під вартою ще декілька осіб. Чому в мене не так звана «платна камера» з поліпшеними умовами? На платну камеру у мене просто немає грошей, оскільки на все як моє, так і моєї родини майно і гроші, був накладений арешт. Основна скарга на умови тримання в СІЗО у мене одна – в слідчому ізоляторі немає бомбосховища, що створює проблему під час повітряних нальотів на місто», - розповів «Судово-юридичній газеті» Всеволод Князєв.

Нагадаємо, що Всеволод Князєв, разом з адвокатом Олегом Горецьким, підозрюється в отриманні неправомірної вигоди у розмірі в $2,7 млн. за вирішення господарського спору на користь підприємця Костянтина Жеваго.

16 травня Пленум Верховного Суду висловив недовіру Всеволоду Князєву і достроково припинив його повноваження як голови Суду. 

18 травня Вищий антикорупційний суд застосував щодо Всеволода Князєва запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 107,360 млн. грн.   

31 травня Апеляційна палата ВАКС залишила Всеволода Князєва під вартою, однак зменшила розмір застави до 75 млн. гривень.

Автор: В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Стадник
    Ігор Стадник
    заступник голови Вінницького апеляційного суду