Нардеп Юрій Камельчук знову не прийшов на засідання Апеляційної палати ВАКС

10:35, 2 червня 2023
Народний депутат від фракції «Слуга народу» Юрій Камельчук вдруге не з’явився на засідання Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, який розглядає скаргу САП на вирок ВАКС.
Нардеп Юрій Камельчук знову не прийшов на засідання Апеляційної палати ВАКС
Фото: ВРУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Народний депутат від фракції «Слуга народу» Юрій Камельчук знову не з’явився на засідання Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, який розглядає апеляційну скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на виправдання парламентаря за звинуваченням у недекларуванні.

На початку судового засідання адвокат Камельчука Андрій Слюсар подав клопотання про відкладання судового засідання. Він зазначив, що сторона захисту розраховувала на проведення судового засідання 9 червня.

«У пана Юрія Камельчука є свій графік. Він бере участь у міжнародному заході», - зазначив захисник, додавши, що депутат перебуває у відрядженні

Адвокат також проінформував суд про те, що його підзахисний має намір брати участь у червні на сесії ПАРЄ і запевнив, що Камельчук з’явиться у суді за першої нагоди.

Зі свого боку прокурор зазначив, що причини неявки парламентаря є неповажними та зауважив, що «на це потрібно якось реагувати, зокрема шляхом накладення грошового стягнення.

Врешті засідання суду було відкладено на 26 липня.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», 25 травня Камельчук не з’явився на розгляд апеляційної скарги прокурора у зв’язку з чим його було оштрафовано на 5368 гривень.

16 березня 2023 ВАКС визнав  депутата невинуватим у недекларуванні квартири.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки