Кабмін призначив першим заступником міністра економіки Олексія Соболева, який активно підтримує приватизацію держпідприємств

13:22, 2 липня 2024
На думку Олексія Соболева, у власності держави мають залишитись лише стратегічні підприємства, на яких запроваджується ефективне корпоративне управління, а всі інші підприємства, які ще перебувають у держвласності, мають бути або приватизовані, або ліквідовані.
Кабмін призначив першим заступником міністра економіки Олексія Соболева, який активно підтримує приватизацію держпідприємств
Джерело фото: me.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На засіданні 2 липня 2024 року Уряд призначив Олексія Соболева першим заступником міністра економіки Юлії Свириденко.

Раніше Соболев був заступником міністра економіки з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації. До призначення на посаду заступника міністра Олексій Соболев працював директором ДП «Прозорро.Продажі», яке очолив у  2018 році. У 2016-2018 роках керував  проектом ProZorro.Sale в Transparency International Ukraine, здійснював координацію розробки ІТ рішень для прозорого продажу державних активів.

У 2015-2016 роках був радником Міністра інфраструктури України: координував проекти з підвищення прозорості діяльності, відкритих даних та покращення корпоративного управління державними підприємствами. До цього працював керуючим активами у Dragon Asset Management.

Нагадаємо, позиція Соболева полягає у тому, що у власності держави мають залишитись лише стратегічні підприємства, на яких запроваджується ефективне корпоративне управління. Всі інші підприємства, які ще перебувають у держвласності, мають бути або приватизовані, або ліквідовані.

«Загальна політика Кабінету Міністрів зараз наступна. Що державних підприємств не має бути. Вони або мають бути приватизовані і перейти у Фонд державного майна, або перетворити на акціонерні товариства або ТОВ, щоб полегшити залучення туди інвестицій через механізми державно-приватного партнерства. Тому ця політика зараз йде, і наразі у Фонд державного майна передано з цих 3600 підприємств вже більше 2200.

Такий чином цей механізм перетворення, про який ми дискутуємо, що у держави не буде державних підприємств, вже відбувається шляхом передачі підприємств на приватизацію і виведення їх з державного сектору до приватного» - зазначав він раніше.

Також Олексій Соболев був включений до низки делегацій України, зокрема, для переговорів з ЄС.

Автор: Наталя Мамченко 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Іван Калаур
    Іван Калаур
    заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Дмитро Лубінець
    Дмитро Лубінець
    уповноважений Верховної Ради України з прав людини
  • Володимир Бевзенко
    Володимир Бевзенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді
  • Володимир Сопрун
    Володимир Сопрун
    суддя Вінницького апеляційного суду
  • Ірина Огренич
    Ірина Огренич
    суддя Київського районного суду м. Одеси