Юридичні поради: вибір і страховка машини напрокат

10:20, 11 червня 2017
На що звертати увагу при оренді автомобіля? Які ризики існують в сфері прокату? Хто платить за машину при ДТП?
Юридичні поради: вибір і страховка машини напрокат
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Щоб уберегти себе від можливих ризиків недобросовісних компаній, експерти радять уважно читати договір і брати копії всіх документів, зокрема, дієвого страхового поліса, що покриває всі непередбачувані ситуації — аж до знищення авто.

Вартість оренди машин дуже різниться в залежності від компанії, тому спочатку краще проаналізувати ринок прокату, щоб мати актуальну інформацію.

При виборі автомобіля фахівці радять особливу увагу звертати на рік його випуску. За європейськими стандартами машина не повинна бути старше 2-3 років з пробігом не більше 100 тис. Км. Також обов'язково враховуйте технічні характеристики, наприклад, більшість іноземців при бронюванні авто віддають перевагу механічній коробці передач з метою економії.

Якщо водій уже визначився з усіма параметрами автомобіля, то перед тим, як вручити йому ключі, транспорт обов'язково фотографують і роблять опис. Юристи складають акт прийому-передачі для того, щоб в подальшому уникнути конфліктів з клієнтом. Також Вам оформлять страховку: вона вже включена у вартість прокату при оренді будь-якої машини.

Якщо Ви потрапите в ДТП, то про нього необхідно завчасно повідомити прокатну компанію. Вашою відповідальністю при стандартній оренді буде сума застави, решту покриє страхова. Існує також спеціальна одноразова страховка, при оплаті якої в разі аварії Ви не позбавляєтеся заставних грошей, якщо належним чином був оформлений страховий випадок.

Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд