Відбір до місцевих судів: кандидати будуть проходити психологічне тестування

17:40, 20 липня 2017
Кандидати в судді першої інстанції будуть проходити психологічне тестування.
Відбір до місцевих судів: кандидати будуть проходити психологічне тестування
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кандидати в судді першої інстанції, які навесні подали документи для участі в відборі, в обов'язковому порядку будуть проходити психологічне тестування. Про це сьогодні під час круглого столу в УКМЦ на тему: «Кандидати в новий Верховний Суд «під мікроскопом»: як відбувалася перевірка особистих морально-психологічних якостей і загальних здібностей», повідомив секретар кваліфікаційної палати Вищої кваліфікаційної комісії суддів Станіслав Щотка.

«Крім таких тестів як тест на володіння державною мовою або тест на перевірку правових знань, буде і тест на виявлення рівня морально-психологічних якостей. Нормативно комісія вже створила таку особливість, що кандидати, які склали психологічний тест, будуть оцінюватися за показником низький, середній, високий рівні морально-психологічних якостей. Кандидат, який набере низький показник, автоматично не пройде далі в процедурі відбору», — розповів Станіслав Щотка.

Відзначимо, що під час конкурсу в Верховний Суд практика виключення кандидатів з конкурсу за результатами психологічного тестування не застосовувалася. Оцінювати, наскільки кандидати психологічно готові до здійснення правосуддя у Верховному Суді, належить членам кваліфікаційної комісії за сукупністю результатів іспитів і психологічного тестування.

Всього кандидати в Верховний Суд здавали 4 тести в наступній послідовності: General skills test (тест на загальні здібності), HCS Integrity Check, BFQ-2, MMPI-2.

Нагадаємо, що відбір на 600 посад суддів місцевих судів Вища кваліфікаційна комісія суддів оголосила 3 квітня 2017 року. Для участі в відборі документи подали 5 336 кандидатів, бажаючих стати суддями.

Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд