Віктора Капустинського призначили керівником апарату Верховного Суду

17:43, 7 червня 2023
Призначено керівника апарату Верховного Суду та його першого заступника.
Віктора Капустинського призначили керівником апарату Верховного Суду
Фото: ВС
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Керівником апарату Верховного Суду призначено Віктора Капустинського, який раніше очолював секретаріат Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду. Про це йдеться на сайті ВС.

Віктор Капустинський має досвід судового адміністрування. Він очолював апарати судів касаційної інстанції, працював заступником Голови Державної судової адміністрації України. Новопризначений керівник апарату займається науковою діяльністю і є автором публікацій у сфері судоустрою та судової влади, кандидатом юридичних наук і заслуженим юристом України.

Першим заступником керівника апарату Верховного Суду призначено Расіма Бабанли, який до цього очолював департамент аналітичної та правової роботи ВС. Він є доктором юридичних наук і з 2013 року обіймає керівні посади в судах касаційної інстанції. Расім Бабанли залишатиметься відповідальним за напрям аналітичного забезпечення Верховного Суду, в межах якого продовжуватиме взаємодіяти з іншими органами влади, установами Ради Європи, міжнародними проєктами співпраці й представляти Верховний Суд у створеній ЄСПЛ Мережі вищих судів та аналогічній мережі, створеній Судом ЄС.

Нагадаємо, що посада керівника апарату Верховного Суду стала вакантною після того, як 13 березня 2023 року закінчився контракт у Ольги Булки. Після цього екс-голова Верховного Суду Всеволод Князєв призначив на посаду в. о. керівника апарату ВС начальника Управління забезпечення діяльності керівництва Верховного Суду, тобто фактично керівника свого "офісу" Ларису Бутенко.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва