Справа Деркача: ВАКС ухвалив рішення щодо спеціального судового провадження

20:25, 20 лютого 2024
ВАКС постановив здійснювати спеціальне судове провадження стосовно нардепа III—IX скликань, обвинуваченого у державній зраді та незаконному збагаченні.
Справа Деркача: ВАКС ухвалив рішення щодо спеціального судового провадження
Джерело фото: hromadske
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення про здійснення спеціального судового провадження у справі щодо народного депутата III-IX скликань Андрія Деркача, якого звинувачують у державній зраді та незаконному збагаченні. Засідання у цій справі заплановане на 19 березня, повідомляє САП.

20 лютого 2024 року колегія суддів ВАКС підтримала клопотання прокурора САП щодо здійснення спеціального судового провадження стосовно депутата, який у період з 2019 по 2022 рік отримав не менше 567 тисяч доларів США від російських правоохоронних та розвідувальних органів за діяльність, спрямовану на шкоду Україні. Серед обвинувачень йшлося про дискредитацію країни на міжнародній арені, погіршення дипломатичних зв'язків із США, а також перешкоджання інтеграції України до Європейського Союзу та НАТО.

Ухвала набула законної сили відразу після прийняття та не підлягає окремому оскарженню. Наступне засідання у цій справі призначено на 19 березня 2024 року.

Зазначається, що згідно з Конституцією України, особа вважається невинуватою, доки її вину не буде доведено в законному порядку і не буде встановлено обвинувальним вироком суду.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва