Водійка запропонувала хабар поліцейським, які зупинили її авто за порушення ПДР: суд затвердив угоду про визнання винуватості

14:01, 24 травня 2024
Нетвереза водійка поклала 2000 гривень на переднє пасажирське сидіння салону поліцейського авто.
Водійка запропонувала хабар поліцейським, які зупинили її авто за порушення ПДР: суд затвердив угоду про визнання винуватості
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Бориспільський міськрайонний суд Київської області затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченою у пропозиції надання неправомірної вигоди службовій особі, визнавши останню винною та призначивши узгоджене покарання у виді штрафу в розмірі 17 000 грн з розстрочкою виплати на 4 місяці. Про це повідомляє пресслужба суду. 

Як стало відомо, 25 січня близько 22:00 год. в с. Іванків, Бориспільського району під час патрулювання, поліцейські відділу реагування патрульної поліції Бориспільського РУП ГУ НП в Київській області зупинили автомобіль марки «Skoda Octavia» задля припинення порушення правил дорожнього руху.

У ході спілкування з водієм, працівниками поліції були встановлені ознаки алкогольного сп’яніння та повідомлено громадянці про складання відносно неї протоколу за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.

З метою уникнення відповідальності, власниця автомобіля, аби правоохоронці не складали щодо неї протокол  про керування  транспортним засобом в стані алкогольного  сп’яніння та не передавали його на розгляд до суду, запропонувала та надала їм неправомірну вигоду – 2000 гривень, поклавши їх на переднє пасажирське сидіння салону службового автомобіля.

Пропозиція звучала неодноразово, попри відмову патрульних і попередження про кримінальну відповідальність.

Після зазначених неправомірних дій громадянки патрульними було викликано слідчо-оперативну групу за фактом пропозиції та надання їм неправомірної вигоди.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду