Пенсіонерам зробили тривожний прогноз з приводу пенсій

12:02, 3 серпня 2017
Інфляція може в три рази перекрити підвищення пенсій.
Пенсіонерам зробили тривожний прогноз з приводу пенсій
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Екс-міністр економіки України Володимир Лановий розкритикував гучні заяви уряду про підвищення пенсій.

На його думку, 11 мільярдів гривень, якими «граються» у владі, — це звичайний популізм.

Як екс-міністр повідомив сайту «24», зростання пенсій може скласти всього 5-6%. Тобто в середньому пенсія стане більше на 130 гривень. У зв'язку з чим гучні заяви влади про підвищення пенсій з 1 жовтня не зовсім доречні.

На думку екс-міністра, уряду на даний момент не потрібно що-небудь вигадувати, щоб підвищити пенсії. Питання залишається тільки до джерела фінансування пенсіонерів.

Україні необхідно знайти альтернативні джерела надходжень до Пенсійного фонду (ПФУ). Для прикладу екс-міністр наводить досвід зарубіжних країн, де для виплат пенсій заздалегідь використовуються стабільні джерела доходу.

Такими джерелами можуть бути: видобуток дорогоцінних металів, продаж нафти і газу тощо. Великобританія, наприклад, заробляє на ренті земельних ділянок, уточнив Лановий.

Чи не останню роль відіграє і підвищення зарплатних фондів. Головне, щоб фонди зарплат збільшувалися реально, а не штучно. Інакше це призводить до високої інфляції, а інфляція може скласти 15-17%, що в три рази перекриє підвищення пенсій. Фактично ми знову будемо спостерігати зниження реального рівня життя пенсіонерів, зазначив Лановий.

Також експерт прокоментував сумнівні досягнення уряду в проведенні реформ. «Осучаснення» пенсій — це технічний перерахунок пенсій громадянам, які вийшли на заслужений відпочинок тоді, коли ціни і інфляція були зовсім іншими.

Як раніше повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада прийняла за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій».

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд