Сколько денег украинцы потратили на покупки в Интернете‍

10:55, 21 серпня 2017
Украинцы все чаще предпочитают онлайн-покупки обычному шоппингу. Самые покупаемые товары — это продукты, товары для здоровья и книги.
Сколько денег украинцы потратили на покупки в Интернете‍
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Протягом першого півріччя 2017 року українці витратили 6 млрд грн на онлайн-покупки, закупивши там на 44% більше товарів, ніж в минулому році, повідомляє «Сегодня».

Найактивніше інтернет-ринок освоюють харків'яни — за рік вони відправили 239 тис. посилок по всій країні.

Друге місце займає Київ з показником в 238 тис., на третьому опинилися інтернет-підприємці Одеси (149 тис.).

Підприємці Львова показали невеликі обсяги онлайн-торгівлі (37 тис.), але зате інтенсивніше інших освоюють ринок. Так, за рік підприємців там стало на 11% більше. Наприклад, в інших містах приріст склав 7-8%.

Якщо говорити про торговельні потоки, то з Харкова до Києва йде найбільше товарів — 126 тис. замовлень, з Києва до Одеси надійшло 83 тис. З Одеси до Києва трохи менше — 80 тис. Крім столиці, основні товаропотоки утворюються в містах, де знаходяться найбільші оптово-роздрібні ринки — «Барабашово» (Харків) і «Сьомий кілометр» (Одеса).

У 2017 році на ринку онлайн-комерції переважають нові тренди товарів. Якщо останні кілька років переважав попит на товари для будинку, техніка і одяг, то на сьогоднішній день великим попитом користуються інструменти, товари для хобі, книги, продукти, товари для здоров'я і краси.

Коли попит різко зростає, продавцям потрібно оперативно реагувати на зміни потреб покупців. Для успішної торгівлі важливо також налагодити відносини з постачальниками.

Кияни в Інтернеті купують сукні, білизну, туніки, блузки, кеди. Середній чек за одну сукню — 528 грн, а за пару взуття — 1000 грн. Одесити в основному замовляють каву, витрачаючи на одне замовлення в середньому 876 грн. Харків'яни купують медтовари (на рукавички в середньому витрачають 345 грн, а на вітаміни — 527 грн). У топ найпопулярніших покупок львів'ян входять диски, шини, запчастини, масла (середній чек за автодзеркала і комплектуючі — 430 грн, а на шини та диски — 3 107 грн). Також високий попит і на будматеріали.

«Судово-юридична газета» роз'яснювала, як не стати жертвою обману в інтернет-магазині. Разом зі зростанням кількості покупок в інтернет-магазинах, так само зростає кількість шахраїв, які обманюють покупців різними способами.

Як повідомлялося раніше, в Інтернеті з'явився перелік майбутніх професій, бізнесів, компетенцій, до яких увійшли компетіст, ісканіст і ще чотири незвичайні спеціальності.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду