Втечі, вбивства і масові бійки: в місцях позбавлення волі виникли серйозні проблеми

08:15, 7 листопада 2017
У виправних установах України істотно зріс рівень злочинності.
Втечі, вбивства і масові бійки: в місцях позбавлення волі виникли серйозні проблеми
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У 2017 році в Україні було зафіксовано 29 втеч з місць позбавлення волі. Про це в інтерв'ю «Резонансу» розповів заступник генерального прокурора Євген Єнін.

«Викликає занепокоєння той факт, що в цьому році збільшився рівень злочинності серед ув'язнених: 286 злочинів за 9 місяців 2017 року, проти 237 за аналогічний період 2016 року, — повідомив заступник генпрокурора. — Переважно це були злочини в сфері обігу наркотичних засобів, загрози працівникам Державної кримінально-виконавчої служби, вбивства, нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень та інші».

За даними ГПУ, в поточному році ув’язненні завдали своїм сусідам по камері в чотири рази більше тяжких тілесних ушкоджень. Вчинено вже 34 самогубства (проти 58 за весь 2016 рік) і більше 200 самопошкоджень. Зокрема, у червні 2017 року, між засудженими Шосткинської виправної колонії №66 сталася масова бійка. В результаті один засуджений загинув і ще троє отримали тілесні ушкодження.

Також Євген Єнін зазначив, що зростання злочинності у виправних установах «реально загрожує безпеці не тільки ув'язнених, а й співробітників установ і громадян». Зокрема, в Києві адміністрація виправної установи була змушена забарикадуватися в одному з приміщень через конфлікт з порушниками режиму.

Заступник генерального прокурора закликав Міністерство юстиції вжити кардинальних заходів для поліпшення ситуації.

Як уже повідомляла «Судово-юридична газета», в Одеському СІЗО ув'язнений жорстоко вбив дівчину-охоронця. Її розчленоване тіло правоохоронці знайшли вже в сміттєвих контейнерах.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду