ВАКС відпустив екснардепа Мартиненка під 5 млн грн застави

17:06, 4 серпня 2022
Вищий антикорупційний суд відпустив під майже 5 млн грн застави колишнього нардепа Миколу Мартиненка.
ВАКС відпустив екснардепа Мартиненка під 5 млн грн застави
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вищий антикорупційний суд відпустив під майже 5 млн грн застави колишнього народного депутата Миколу Мартиненка. Його підозрюють в одержанні неправомірної вигоди та її легалізації. Про це повідомлє пресслужба САП.

«4 серпня 2022 року за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав запобіжний захід народному депутату України ІІІ-VIII скликань – колишньому голові Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, який підозрюється в отриманні неправомірної вигоди та відмиванні коштів.

Суд застосував до вказаної особи запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 4962000 гривень. Разом з тим, на підозрюваного покладено ряд процесуальних обов’язків, зокрема прибувати до детектива, прокурора, суду за першою вимогою; повідомляти про зміну місця свого проживання; утримуватись від спілкування зі свідками у справі; здати на зберігання до Державної міграційної служби всі свої паспорти для виїзду за кордон.

Строк дії обов’язків – до 28 вересня 2022 року.

Питання щодо оскарження запобіжного заходу буде вирішено після ознайомлення з повним текстом ухвали суду», — йдеться у повідомленні.

Відомо, що у кінці липня НАБУ та САП повідомили про нову підозру Миколі Мартиненку. Йому інкримінують одержання 311 тисяч євро неправомірної вигоди та відмивання коштів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області