100 франків на місяць: хто з українців може отримати грошову допомогу від Червоного Хреста

13:29, 6 серпня 2022
Меморандумом передбачено надання грошової допомоги (100 швейцарських франків на місяць) протягом чотирьох місяців ветеранам – особам з інвалідністю внаслідок війни І–ІІ груп.
100 франків на місяць: хто з українців може отримати грошову допомогу від Червоного Хреста
Джерело фото: ukrinform.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Мінветеранів та Червоний Хрест підписали Меморандум щодо підтримки ветеранів, які отримали інвалідність внаслідок російсько-української війни та їхніх сімей.   

Меморандумом передбачено надання грошової допомоги (100 швейцарських франків на місяць) протягом чотирьох місяців ветеранам – особам з інвалідністю внаслідок війни І–ІІ груп. Про це повідомляє Міністерство у справах ветеранів України.

Зазначається, що для здійснення цих виплат Міжнародна Федерація Товариства Червоного Хреста і Червоного Півмісяця має намір мобілізувати кошти у розмірі до 40 мільйонів швейцарських франків. 

«Для отримання грошової допомоги ветерани – особи з інвалідністю внаслідок війни І–ІІ груп зможуть подати онлайн заяви через «мобільний додаток веб-порталу електронних послуг» (Портал Дія) за допомогою послуги єПідтримка», - сказано у повідомленні.

Виплати коштів будуть здійснюватися через платформу управління даними компанії «РедРоуз Сі Пі Ес Лімітед». Вона використовуватиметься для обробки знеособленої інформації про отримувачів грошової допомоги, нарахування виплат та їх моніторинг, надання звітних матеріалів.

Також ми писали, що ветерани, які мають статус ВПО, можуть отримати до 20 тисяч гривень відшкодування за товари для свого бізнесу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Лідія Ізовітова
    Лідія Ізовітова
    голова Національної асоціації адвокатів України
  • Олег Коліуш
    Олег Коліуш
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, суддя Вищого антикорупційного суду
  • Олександр Дзюба
    Олександр Дзюба
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва