Витяг про відсутність судимості: як його отримати за лічені хвилини у режимі онлайн

11:19, 22 серпня 2022
Довідку про несудимість замінив витяг з інформаційно-аналітичної системи «Облік відомостей про притягнення особи до кримінальної відповідальності та наявності судимості».
Витяг про відсутність судимості: як його отримати за лічені хвилини у режимі онлайн
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Головний сервісний центр МВС нагадав, як отримати витяг з інформаційно-аналітичної системи «Облік відомостей про притягнення особи до кримінальної відповідальності та наявності судимості». Про це йдеться на Facebook-сторінці центру.

«Довідка про несудимість потрібна для роботи, навчання, всиновлення чи в посольство? А ви розгублено шукаєте, де б її замовити? Тримайте.

Її замінив витяг з інформаційно-аналітичної системи «Облік відомостей про притягнення особи до кримінальної відповідальності та наявності судимості».

Отримати його можна за лічені хвилини у режимі онлайн:

- увійдіть до «Особистого кабінету»

- пройдіть ідентифікацію через сервіс ID.GOV.UA

- заповніть всі поля

- надішліть запит.

Вже за кілька хвилин в «Особистому кабінеті» з'являється витяг в електронному вигляді з QR-кодом, який дає змогу перевірити чинність документа.

Зауважимо, так як витяг є електронним документом, то апостиль на ньому не ставиться, оскільки це не передбачено законодавством», — сказано у повідомленні.

Раніше ми писали, що в Україні скасовано довідки про відсутність судимості та про притягнення до кримінальної відповідальності.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду