3100 гривень на гектар та 5300 гривень за корову: Кабмін затвердив порядок використання державних коштів на підтримку аграріїв

11:05, 22 серпня 2022
Згідно з постановою розмір держпідтримки становитиме 5300 гривень за корову, але не більше 530000 гривень на одного отримувача на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності – 3100 гривень на гектар, але не більше 372 тисяч гривень.
3100 гривень на гектар та 5300 гривень за корову: Кабмін затвердив порядок використання державних коштів на підтримку аграріїв
Фото: funart.pro
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів затвердив порядок використання бюджетних коштів, які передбачені у держбюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції. Відповідне рішення закріплено урядовою постановою №918.

Згідно з документом бюджетна допомога надається отримувачам:

бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності — у розмірі 3100 гривень на 1 гектар, але не більше 372 000 гривень для одного отримувача

за утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності надається на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, ідентифікована та зареєстрована відповідно до законодавства станом на дату подання заявки, — у розмірі 5300 гривень на одну корову, але не більше 530 000 гривень для одного отримувача.

Заявка на отримання бюджетних коштів подається програмними засобами Державного аграрного реєстру з 1 вересня поточного року. Граничний строк подання заявки до Державного аграрного реєстру — 15 листопада поточного року. Заявки, що надійшли після закінчення строку їх подання, не розглядаються.

При цьому згідно з порядком не можуть претендендувати на держпідтримку аграрії, які мають борги перед бюджетом, провадять господарську діяльність на території Російської Федерації чи Білорусі.

Крім цього, не варто розраховувати на держкошти тим сільськогосподарським товаровиробникам, які включені до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення або щодо яких були застосовані санкції.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», за словами прем’єра Дениса Шмигаля, аграрії зможуть отримати безповоротні гранти на створення теплиць і садів. За програмою часткової компенсації вартості створення теплиць розмір гранту становитиме від 5 до 7 млн грн.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Автор Ярослав Конощук

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду