На Тернопільщині ліквідували канали збуту наркотиків та психотропів з мільйонним обігом

21:04, 26 серпня 2022
Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили наркотики на 1 млн грн, а також близько 600 тисяч грн та 2000 доларів США готівкою.
На Тернопільщині ліквідували канали збуту наркотиків та психотропів з мільйонним обігом
Фото: ОГП
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури повідомили про підозру 2 організаторам та 8 учасникам злочинної організації, які реалізовували через Телеграм-канали та інтернет-магазини Тернопільщини й Хмельниччини наркотики і психотропи. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора. 

Підозрюваним інкриміновано легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, створення, керівництво злочинною організацією, а також участь у ній, використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, збут наркотичних засобів та психотропних речовин.

За даними слідства, організаторами протиправної діяльності були хмельничанин разом зі своєю співмешканкою. Вони створили два інтернет-магазини з продажу наркотиків та психотропів. Потім разом зі спільниками розширили бізнес ще на 2 магазини, залучивши до роботи загалом 16 осіб. На «бізнесмена» працювало 7 гуртових розповсюджувачів наркотиків та маркетолог, а також 8 закладників, які не входили до злочинної організації. Клієнтами підприємців були жителі Тернопільської, Хмельницької, Львівської та Івано-Франківської областей. В асортименті продавців були фактично всі види заборонених речовин.

6,5 млн грн, отриманих від обігу наркотиків та психотропів, підозрювані легалізовували через банківські операції. Частково кошти використовувалися для продовження злочинної діяльності, яку у час війни наркоторговці активізували. Правоохоронці викрили їх під час чергової реалізації заборонених речовин.

У рамках розслідування правоохоронці провели 20 санкціонованих обшуків на Тернопільщині та Хмельниччині. Вони виявили та вилучили наркотики на 1 млн грн, а також близько 600 тисяч грн та 2000 дол США готівкою.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва