СБУ ліквідувала злочинну групу, яка допомагала окупантам на Бучанщині

21:25, 26 серпня 2022
Зрадники допомагали окупантам з облаштуванням блокпостів, кулеметних точок і місць дислокації російської техніки.
СБУ ліквідувала злочинну групу, яка допомагала окупантам на Бучанщині
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Служба безпеки продовжує зачистку звільнених регіонів України від зрадників і колаборантів. Пд час слідчо-оперативних дій у Київській області нейтралізовано злочинне угруповання, яке співпрацювало з агресорами під час тимчасової окупації Бучанського району. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

На початку повномасштабного вторгнення Росії зловмисники орієнтували загарбників на території та підказували геолокації для облаштування вогневих позицій ворожої артилерії, у тому числі серед житлових будинків.

Також вони допомагали окупантам з облаштуванням блокпостів, кулеметних точок і місць дислокації російської техніки.

Крім того, зрадники ворогу здавали адреси українських патріотів, зокрема активних учасників опору збройній агресії.

Власне, за такими наведеннями загарбники вдиралися до будинків місцевих мешканців і викрадали людей. До потерпілих застосовували насильство й погрози фізичної розправи.

"За даними слідства, ворожі поплічники брали участь у патрулюванні території одного з місцевих житлових комплексів, де вони фактично у заручниках утримували його мешканців. Встановлено, що до складу злочинної групи входили кілька мешканців Київської області, які, у разі її захоплення, планували отримати призначення в лавах окупаційної адміністрації", – йдеться у повідомленні.

Від російських груп вони отримали ворожі відзнаки і "проїзні документи" на автотранспорт. Після звільнення регіону від окупантів поплічники агресора намагалися ховатися від правосуддя на території одного з житлових комплексів Бучанського району.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді