Рятувальники відповіли, чи небезпечне задимлення у Києві та області

20:09, 28 серпня 2022
У Києві та області відмічають імлу та відчувається стійкий запах гару.
Рятувальники відповіли, чи небезпечне задимлення у Києві та області
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У неділю, 28 серпня, Київ знову увійшов до десятки міст світу із найбільш забрудненою атмосферою та очолив міста України за цим показником. Концентрація легких частинок пилу в повітрі у столиці зараз у 7,4 раза вища за рекомендоване ВООЗ середнє значення.

Так, у Вишгородському районі Київської області сталося загоряння торфу. Киянам, особливо мешканцям Оболонського району, рекомендують зачинити вікна і обмежити перебування на вулиці.

У столиці та області відмічають імлу та відчувається стійкий запах гару. Проте це не представляє небезпеки для мешканців регіону. Про це повідомляє ДСНС.

За інформацією Укргідрометеоцентру станом на 19:00 територія України перебуває у малоградієнтному полі зі слабким вітром та низькою вологістю.

ДСНС повідомляє, що наразі у Києві та Київській області відмічають імлу. Зазначається, що імла - це атмосферне явище, яке полягає у погіршенні метеорологічної дальності видимості в нижньому шарі атмосфери за рахунок підвішених частинок пилу, диму, гарі.

Також зазначається, що імла утворилася через перенос повітряних мас з півночі, північного сходу, з районів, де певний проміжок часу були відсутні опади.

ДСНС заявляє, що це явище не є якимось аномальним чи небезпечним.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки