5 років в’язниці за 6 кролів: на Хмельниччині суд виніс вирок крадію

15:01, 6 вересня 2022
Чоловік обікрав односельця, якому раніше допомагав по господарству.
5 років в’язниці за 6 кролів: на Хмельниччині суд виніс вирок крадію
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Віньковецький районний суд Хмельницької області визнав 40-річного жителя Хмельницького району винним у крадіжці, поєднаній з проникненням у сховище, вчиненій повторно, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 КК України) та призначив йому остаточне покарання – 5 років 3 місяці позбавлення волі, передає пресслужба Хмельницького апеляційного суду.

«За вироком суду, увечері 28 травня 2022 року у с. Зіньків на Віньковеччині місцевий житель через незамкнену хвіртку зайшов на подвір’я односельця й з кліток викрав шість кролів.

У суді розповів, що не раз допомагав потерпілому по господарству й знав, що той розводить кролів. Того вечора він випив й вирішив вкрасти кілька тварин. З кліток витягнув по два кролі й у рюкзаку заніс до знайомого у хлів, пояснивши, що то його.

Власник кролів під час судового розгляду справи запевнив, що не має претензій до односельця, бо усіх тварин йому повернули неушкодженими. Просив суворо того не карати.

Призначаючи покарання, суд врахував, що обвинувачений усунув заподіяну шкоду, повернувши викрадене, щиро розкаявся та активно сприяв розкриттю злочину, проте вчинив його в період іспитового строку, встановленого йому вироком суду від 20 квітня 2022 року за крадіжку, тобто на шлях виправлення чоловік не став», — сказано у повідомленні.

«…тому на переконання суду виправлення та перевиховання обвинуваченого можливе лише в умовах ізоляції від суспільства», – йдеться у вироку.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області