Київрада проситиме Верховну Раду врегулювати рух електросамокатів у столиці

20:30, 15 вересня 2022
Депутат Київради Ганна Свириденко зазначила, що користувачі електротранспорту часто нехтують елементарними правилами дорожнього руху.
Київрада проситиме Верховну Раду врегулювати рух електросамокатів у столиці
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Депутати Київради планують звернутись до Верховної Ради, аби врегулювати рух електротранспорту. Мова про гіроборди, гіроскутери, моноколеса, електросамокати, електроскейти та дріфт-трайки. Відповідний проєкт рішень вже зареєстрували в Київраді.

Там зазначили, що на столичних дорогах кількість такого транспорту поступово збільшується, оскільки він екологічний та розвиває непогану швидкість. При цьому для керування ним не потрібні державна реєстрація та водійське посвідчення.

На думку київського депутата Ганни Свириденко, користувачі електротранспорту часто нехтують елементарними правилами дорожнього руху.

"На проїжджій частині власники цих транспортних засобів ризикують потрапити під колеса автомобілів, а на тротуарах несуть небезпеку вже для пішоходів. Крім цього, на даний час не передбачено навіть ведення окремої звітності щодо ДТП, які стались за участю персонального легкого електротранспорту", – зазначила вона.

Свириденко нагадала, що узаконення електротранспорту в Україні обговорюється вже кілька років. Однак досі немає визначення поняття електротранспорту та осіб, які можуть ним керувати. Тому потрібно внести зміни до законодавства, аби врегулювати права та обов'язки нової категорії учасників дорожнього руху.

Нагадаємо, що в Києві хочуть заборонити кататися на електросамокатах, бо вони загрожують безпеці людей. Відповідна петиція була опублікована на сайті Київської міської державної адміністрації.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд