Сотні мирних жителів Херсонщини можуть перебувати у полоні окупантів

21:46, 16 вересня 2022
Окупанти та їх поплічники зосередили в Херсонській області дуже багато катівень для українців.
Сотні мирних жителів Херсонщини можуть перебувати у полоні окупантів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кілька сотень мирних жителів Херсонської області можуть наразі перебувати у полоні російських окупантів. Про це повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський в ефірі національного телемарафону.

«За нашими оцінками, кілька сотень людей сьогодні можуть перебувати у полоні в орків. І дуже великий ризик для їх безпеки, коли орки відступатимуть із цих населених пунктів. Ми дуже сподіваємося, що вони просто їх залишать і цих людей буде звільнено. І потім вже всі ці злочини можна буде процесуально зафіксувати, зареєструвати кримінальне провадження та притягувати до відповідальності, зокрема у міжнародних інстанціях, усіх винних у цьому, фактично, геноциді», – сказав Соболевський.

Він також вважає, що окупанти та їх поплічники зосередили в Херсонській області дуже багато катівень для українців.

«На жаль, дуже багато. Ми знаємо про більшість цих локацій... Можна сказати, що там відбувається. Тому що цю інформацію ми отримуємо тільки від тих людей, які це пройшли і яких відпустили», - сказав він.

«До тих, кого там продовжують тримати, зазвичай навіть родичів не допускають. Деяким дозволяють приносити речі, їжу, але особистого контакту немає з цими людьми», - уточнив Соболевський.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області