Котеджне містечко на земельних ділянках Міноборони на Київщині: повідомлено про підозру експосадовцю

18:13, 20 вересня 2022
По інформації поліції, на вказаних земельних ділянках планували побудувати котеджне містечко.
Котеджне містечко на земельних ділянках Міноборони на Київщині: повідомлено про підозру експосадовцю
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Слідчі ГСУ Нацполіції за оперативного супроводження співробітників Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції розслідують кримінальне провадження, розпочате за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Про це повідомляє Національна поліція України.

«Поліцейські встановили, що у період 2016-2017 років посадові особи сільської ради Віти-Поштової Київської області був здійснений незаконний факт заволодіння земельними ділянками Міністерства оборони України загальною площею 20 га. Землі були вилучені в комунальну власність сільської ради Віти-Поштової всупереч єдиному порядку: без погодження Кабінету Міністрів та рішення Верховної Ради України.

В подальшому земельні ділянки отримали "підконтрольні" 35 фізичних осіб для подальшого перепродажу. Встановлено, що на вказаних земельних ділянках планували побудувати котеджне містечко. Відтак сума завданих державі збитків становить понад 250 млн грн», - розповіли у Нацполіції.

Як повідомляється, наразі експосадовцю повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Слідчі дії тривають.

«Наразі співробітники Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції продовжують оперативно-розшукові заходи для збору доказів та встановлення причетності до злочину інших осіб», - зауважують у Нацполіції.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва