Шкода на 500 тисяч гривень: директору Департаменту комунальної власності Києва повідомили про підозру

12:45, 27 вересня 2022
Територіальна громада столиці недоотримала кошти за оренду приміщень у сумі майже 500 тисяч гривень.
Шкода на 500 тисяч гривень: директору Департаменту комунальної власності Києва повідомили про підозру
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру Директору Департаменту комунальної власності м. Києва та його першому заступнику у службовій недбалості та зловживанні службовим становищем, внаслідок якої територіальна громада столиці недоотримала кошти за оренду приміщень у сумі майже 500 тис. гривень. Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 
 
Встановлено, що у червні 2019 році перший заступник директора Департаменту комунальної власності м. Києва та директор КП «Київжитлоспецексплуатація» уклали з приватним товариством трьохсторонній договір оренди нежитлових приміщень загальною площею 339,0 кв. м на вулиці Іоанна Павла ІІ в м. Києві. Орендна плата, визначена протоколом засідання конкурсної комісії, становила близько 63 тис. гривень за базовий місяць.
 
Однак у подальшому директор Департаменту комунальної власності м. Києва видав наказ, на підставі якого було створено відповідну комісію, яка вже наступного дня склала Акт про зупинення виконання сторонами договору своїх зобов'язань в частині нарахування та сплати орендної плати через неможливість використання орендарем приміщень.
 
Зазначений акт став підставою для припинення нарахування орендної плати, починаючи з червня 2019 року, тобто з моменту укладання договору оренди майна.
 
В ході досудового розслідування встановлено, що складення такого акта не передбачено чинним законодавством, а порядок вирішення спорів в частині придатності об’єкта оренди відноситься до компетенції суду.
 
Внаслідок несумлінного виконання вищезгаданими посадовцями своїх службових обов’язків щодо забезпечення контролю за виконанням умов укладеного договору, а також звільнення орендаря від орендної плати у спосіб, не передбачений законодавством, територіальній громаді міста Києва завдано шкоди на суму майже 500 тис. грн у вигляді недоотриманих щомісячних орендних платежів. Слідство триває.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва