Народження дитини на тимчасово окупованій території: як легалізувати свідоцтво про народження

19:37, 30 вересня 2022
У буклеті розказано про алгоритм легалізації свідоцтва про народження дитини, отриманого на тимчасово окупованій території.
Народження дитини на тимчасово окупованій території: як легалізувати свідоцтво про народження
ілюстративне фото
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На сайті Уповноваженого Верховної Ради з прав людини розповіли, як отримати свідоцтво про народження, яке буде відповідати законодавству України, якщо дитина народилась на ТОТ України.

«У разі реєстрації народження дитини на тимчасово окупованій території  батьки або один із них, їхні представники, члени сім’ї, опікуни, піклувальники, особи, які утримують та виховують дитину, або інші законні представники дитини можуть отримати свідоцтво про народження дитини, звернувшись до будь-якого місцевого суду України, що здійснює правосуддя, незалежно від місця проживання (перебування) заявника», - пишуть на сайті.

Детальніше про алгоритм легалізації свідоцтва про народження дитини, отриманого на тимчасово окупованій території розказано у буклеті, розробленому у співпраці  Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з експертами проєкту Уряду Канади SURGe Support to Ukraine’s Reforms for Governance.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва