Чи можна зберегти робоче місце, рятуючись від збройної агресії під час війни

22:42, 14 жовтня 2022
Працівник, який внаслідок ведення воєнних дій та пов’язаних з ними обставин вирішив рятуватися, не може бути примушений до звільнення.
Чи можна зберегти робоче місце, рятуючись від збройної агресії під час війни
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Працівник, який внаслідок ведення воєнних дій та пов’язаних з ними обставин вирішив рятуватися, не може бути примушений до звільнення. Про це повідомляє відділ з питань додержання законодавства про працю у Дніпровському регіоні управління з питань праці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області.

Зокрема, працівник може звернутися до роботодавця із заявою щодо надання відпустки без збереження заробітної плати на період воєнного стану для виїзду за кордон або до іншої безпечної місцевості на 90 календарних днів. В такому випадку тривалість відпустки не обмежується 15 календарними днями.

Тривалість відпустки без збереження заробітної плати 90 календарних днів встановлено Законом №2352-IX. Відлік 90 календарних днів відпустки без збереження заробітної плати розпочинається з дати набуття чинності вказаним Законом, тобто з 19.07.2022 р.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва