ЄС оголосить про запуск масштабної програми навчання українських військових, — АР

21:08, 15 жовтня 2022
Євросоюз також виділить великі асигнування на закупівлю зброї для України.
ЄС оголосить про запуск масштабної програми навчання українських військових, — АР
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Наступного тижня Євросоюз оголосить про створення місії з навчання тисяч українських військовослужбовців в Європі і виділить ще близько півмільярда євро на закупівлю зброї для України. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на дипломатів і офіційних осіб ЄС.

Мета полягає в тому, щоб підготувати майже 15 тис. військовослужбовців у кількох країнах, головним чином у Польщі та Німеччині, повідомили представники Євросоюзу. Навчання буде варіюватися від стандартної військової підготовки до спеціалізованого інструктажу, виходячи з потреб України. ЄС сподівається, що місія почне функціонувати до середини листопада.

Кілька країн ЄС і НАТО вже допомагають навчати Збройні cили України на двосторонній основі, але дипломати заявили, що колективні зусилля з централізованою командною структурою, яка зможе краще задовольняти потреби Києва, будуть більш економічними і ефективними.

Міністри закордонних справ схвалять ці плани на зустрічі в Люксембурзі в понеділок, сказали джерела видання на умовах анонімності. На зустрічі в Люксембурзі міністри також схвалять шостий грошовий транш обсягом близько 500 млн євро з європейського фонду сприяння миру, який використовується для відшкодування витрат країн-членів, що постачають Україні зброю, боєприпаси і надають їй нелетальну військову допомогу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси