На території Одеського порту вилучено майже 4 кг кокаїну

11:02, 1 листопада 2022
Правоохоронці ліквідували міжнародний канал контрабанди кокаїну з Південної Америки до України та країн ЄС.
На території Одеського порту вилучено майже 4 кг кокаїну
Фото: Київська міська прокуратура
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури ліквідовано міжнародний канал контрабанди кокаїну з Південної Америки до України та країн ЄС. Про це повідомляє пресслужба прокуратури. 

За даними слідства, учасники наркокартелю у лютому 2022 року, ще до початку збройної агресії РФ проти України, ввезли на територію України з однієї з країн Південної Америки вантажні контейнери із майже 50 тоннами промислового шлаку, які були вивантажені в Одеському порту.

Наркотики вони заховали у мішках зі шлаком, що значно ускладнювало їх виявлення у ході стандартного митного огляду. Під час ретельного огляду контейнерів правоохоронці виявили серед вантажу мішок вагою близько 10 кг з білою порошкоподібною речовиною.

За клопотанням прокуратури суд наклав арешт на весь ввезений вантаж. За результатами довготривалих експертиз у відібраних зразках виявлено майже 4 кг кокаїну у перерахунку на чисту речовину. Вартість вилученого наркотичного засобу становить близько 24 млн грн.

За наявними даними, частину контрабандного кокаїну учасники угруповання планували реалізувати на території України. Але більша частина нелегального вантажу призначалася для переміщення у країни Європейського Союзу з метою подальшого збуту на європейському ринку.

Наразі триває комплекс оперативно-розшукових заходів, спрямованих на встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності всіх осіб, причетних до злочину.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду