Голова «Нафтогазу» Юрій Вітренко написав заяву про відставку — ЗМІ

10:10, 1 листопада 2022
Його місце має зайняти міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.
Голова «Нафтогазу» Юрій Вітренко написав заяву про відставку — ЗМІ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Юрій Вітренко найближчим часом втратить посаду голови НАК «Нафтогаз України», передає «Економічна правда» з посиланням на свої джерела у парламенті та «Нафтогазі».

Як зазначає видання, Вітренко написав заяву про відставку. Його місце повинен зайняти чинний міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

За процедурою, Вітренка мала б звільнити Наглядова рада Нафтогазу, однак за її відсутності це може зробити Кабінет міністрів, який наразі виконує функції НР.

«Щоб уряд міг призначити Чернишова новим керівником НАКу, спочатку з посади міністра його має звільнити парламент. Тому не виключений варіант, що замість Вітренка на певний час призначать в.о., а вже згодом Чернишов стане повноцінним головою компанії», - каже співрозмовник.

Вітренко був призначений головою Нафтогазу 28 квітня 2021 року після звільнення Андрія Коболєва. Через рік уряд перепризначив Вітренка ще на один рік.

Раніше ми писали, що Міністерство регіональної політики можуть об’єднати з Мінінфраструктури. Очолити новий реорганізований орган може нинішній міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду