Українці отримають компенсацію за зруйноване житло вже цього року

17:39, 18 листопада 2022
Люди отримають цільові гроші у вигляді сертифіката, який зможуть витратити на придбання готового житла як на первинному, так і на вторинному ринку у будь-якому населеному пункті.
Українці отримають компенсацію за зруйноване житло вже цього року
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Верховній Раді триває робота над розробкою законодавчих механізмів для якнайшвидшої виплати компенсації власникам зруйнованого або пошкодженого житла. Про це повідомила голова політичної партії «Слуга Народу» Олена Шуляк.

«Очікується, що буде ухвалено у другому читанні законопроєкт № 7198, який стосується компенсації за зруйноване житло. Крім того, вже функціонує Фонд ліквідації наслідків збройної агресії рф, першими джерелами наповнення якого є кошти російського Сбербанку, арештовані в Україні. На сьогодні це 13 млрд грн, які будуть використані на надання людям першої компенсації за житло», – зазначила вона.

Шуляк повідомила, що наступного року на забезпечення громадян житлом передбачено 35 млрд грн. Закон передбачає, що джерелами компенсації будуть не тільки кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

«Максимальна прозорість і цифровізація процедури надання компенсації за зруйноване або пошкоджене житло дозволить залучити й кошти міжнародних партнерів», – запевнила вона.

За її словами, люди отримають цільові гроші у вигляді сертифіката, який зможуть витратити на придбання готового житла як на первинному, так і на вторинному ринку у будь-якому населеному пункті.

«Це може бути будь-який тип житла. Ми даємо максимальну свободу і всі обмеження познімали. Адже понад 1 тис. підприємств переїхала з однієї області в іншу, а люди прив’язані до працевлаштування», – резюмувала голова «Слуги Народу».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду