В Україні 19 листопада відключають електроенергію: назвали терміни та регіони

10:27, 19 листопада 2022
19 листопада не планується аварійних відключень, проте енергетики вже почали відключати струм за графіком.
В Україні 19 листопада відключають електроенергію: назвали терміни та регіони
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Україні зберігається складна ситуація в енергетичній системі країни. Однак завдяки роботі енергетиків вдалося значно зменшити кількість аварійних відключень.

В «Укренерго» заявили, що 19 листопада не планують аварійних відключень, проте вже почали відключати струм за графіком. Водночас, у ДТЕК обіцяють, що намагатимуться відключати електроенергію на період не більше 4 годин поспіль.

За словами Президента Володимира Зеленського, важка ситуація з енергопостачанням зберігається у 17 регіонах та столиці. Серед таких регіонів Київська область та Київ. Найгірша ситуація – в Одеській, Вінницькій та Тернопільській областях.

«Протягом усієї доби енергетики працювали, щоб відновити нормальну технічну можливість постачання електрики. Завдяки цьому сьогодні аварійних відключень вже значно менше. Станом на вечір у більшості областей, де тривають відключення, діяли саме стабілізаційні погодинні графіки», – пояснив президент.

Відключення будуть задіяні у всіх областях України. Графіки діють 19 листопада з 00:00 до 02:00 та з 8:00 до 24:00. Додаткові аварійні відключення не передбачаються.

«Обмеження споживання –  це наслідки ракетних атак рашистів на енергосистему України. Цього тижня це була вже шоста. Пошкоджень багато, вони складні. Ремонтні бригади працюють цілодобово і без вихідних над відновленням понівеченої інфраструктури, щоб повернути світ українцям», – заявили в «Укренерго».

Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в інтерв'ю «Настоящему времени» висловив досить оптимістичний прогноз. Він порадив українцям готуватися до найгіршого сценарію: відключень до трьох днів.

«Але якщо ти готовий до цього, то ти можеш пережити. І сам по собі блекаут, яким всі лякають, не такий страшний. Це ж по суті як автоматика, яка вимикає у вас вдома світло. Головне – час, протягом якого ми зможемо систему перезапустити. Якщо це навіть три-чотири, навіть шість годин, і навіть якщо це зима – це абсолютно нормально, ми встигнемо зберегти теплосистему», – пояснив він.

На сайті ДТЕК повідомили, що 19 листопада намагатимуться обмежити відключення тривалістю о 4 годині.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Заворотна
    Оксана Заворотна
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області