Зареєструвала ділянки вартістю 5 млн гривень на користь третіх осіб: судитимуть державну реєстраторку

21:58, 25 листопада 2022
Внаслідок службової недбалості з комунальної власності вибули три земельні ділянки вартістю 5 мільйонів гривень
Зареєструвала ділянки вартістю 5 млн гривень на користь третіх осіб: судитимуть державну реєстраторку
Фото: facebook.com/DSI.police.ukraine
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України повідомив, що на Закарпатті судитимуть державну реєстраторку одного з обласних відділів Держгеокадастру. Про це йдеться у пресслужбі відомства.

«Внаслідок службової недбалості з комунальної власності вибули три земельні ділянки вартістю 5 мільйонів гривень. На ділянки накладено арешт.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області спільно зі слідчими обласної поліції встановили, що реєстраторка, отримавши технічну документацію на ділянку площею у 2,4 га, яка перебувала у розпорядженні однієї з селищних рад регіону, не врахувала їхню невідповідність законодавству. Маючи підстави для відмови, жінка все одно здійснила реєстрацію ділянки вартістю 5 мільйонів гривень на користь третіх осіб із цільовим призначенням - ведення особистого селянського господарства.

У вересні 2022 року реєстраторці оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

23 листопада матеріали з обвинувальним актом за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури скеровано на розгляд Тячівського районного суду Закарпатської області. Обвинуваченій може загрожувати позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого», — сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Максим Дирдін
    Максим Дирдін
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики