Справа «ВіЕйБі Банку»: суд заочно арештував сестру Бахматюка

11:02, 29 листопада 2022
Апеляційна палата ВАКС обрала запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ще одній підозрюваній у справі щодо заволодіння 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту.
Справа «ВіЕйБі Банку»: суд заочно арештував сестру Бахматюка
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

28 листопада  Апеляційна палата ВАКС задовольнила скаргу прокурора САП та обрала запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ще одній підозрюваній у справі щодо заволодіння 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту – колишній голові Наглядової ради «ВіЕйБі банку». Про це повідомляє пресслужба САП. 

За даними видання "Слово і діло", йдеться про колишню голову наглядової ради "ВіЕйБі Банку" Наталію Василюк, яка є сестрою Олега Бахматюка.

Після її затримання та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу.

Як повідомляється, у жовтні 2014 року віднесений до категорії проблемних банків «ВіЕйБі Банк» звернувся до Національного Банку України щодо надання стабілізаційного кредиту під заставу нерухомого майна, вартість якого була завищена майже в 25 разів. Попри відсутність необхідних документів, правління Нацбанку все ж пристало на пропозицію і незаконно виплатило 1,2 млдр грн стабілізаційного кредиту. Ці кошти так і не були повернуті.

У листопаді 2019 року детективи НАБУ повідомили про підозру 8 колишнім та чинним службовим особам Національного банку України, ПАТ «ВіЕйБі Банк» та службовцям приватного сектору, причетним до реалізації цієї злочинної схеми. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси