Справа щодо розтрати 250 млн грн: суд обрав запобіжний захід ще одній підозрюваній

19:25, 5 грудня 2022
Колишній головній бухгалтерці держпідприємства обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі майже 10 млн грн.
Справа щодо розтрати 250 млн грн: суд обрав запобіжний захід ще одній підозрюваній
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

5 грудня слідчий суддя ВАКС задовольнила клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та застосував колишній головній бухгалтерці держпідприємства запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі майже 10 млн грн. Про це повідомляє САП. 

За версією слідства, в результаті незаконних дій службових осіб Мінекономіки, державного підприємства та благодійної організації у червні 2022 року з рахунку держпідприємства на рахунок благодійної організації незаконно перераховано понад 250 млн грн начебто на закупівлю балістичних жилетів для потреб Міністерства оборони України. Проте броньовані жилети так і не були закуплені, а кошти за них через низку фінансових операцій перераховані на рахунки інших підприємств з ознаками фіктивності.

Дії колишніх службової особи міністерства, директора і головного бухгалтера держпідприємства, а також керівника благодійної організації кваліфіковані за ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України.

Нет описания.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки